Utbildningsprogrammet gav os ny näring

Kerstin och Gustav Hylén från Bakgården i Revsund har deltagit i smak63´s utbildningsprogram och har fått en hel del med ny energi i deras verksamhetsutveckling.

Kerstin och Gustav Hylén som driver Bakgården i Revsund har fått roligt samarbete genom smak63 nätverket. © Sandra Lee-Pettersson

Kerstin, varför valde ni som jobbat med gastronomi i flera år att gå utbildningsprogrammet?

Det är lätt att man blir hemmablind och risken är stor att man kör i samma gamla hjulspår. Genom programmet fick jag mycket energi och fick se på saker och ting med nya ögon. Man inser hur bra det är med ny näring till sin verksamhet. Vi har utvecklats en hel del under åren och ville utnyttja programmet för att få inspiration längs vägen. Det fick vi definitivt och hittade möjligheter att komplettera vår sysselsättning med nya perspektiv.

 

Vad är det bästa med utbildningen?

Det var väldigt givande att få tänka på sin verksamhet på ett djupare plan genom uppgifter med konkreta frågeställningar. Varför vill jag det här, hur ska det se ut, vad ska kunden känna och så vidare. Själv hade man kanske inte gjort det så grundligt så det var verkligen nyttigt och peppande. Sen var det väldigt fina föreläsningar under workshoparna där vi fick mycket inspiration och kunskap från företagare och experter i branschen. Spännande att höra. Gruppdiskussionerna var framförallt givande, där fick vi lära känna kollegor genom spännande dialog och höra hur de jobbar med samma sak. 

 

Har du hittad samarbete med andra deltagare i nätverket?

Ja faktist! I mars fick vi gästspela hos en av deltagarna som jag lärde känna i kursen. Det var jätteroligt! Vi får se vad det blir längre framöver, det finns många spännande entreprenörer som jag skulle kunna tänka mig att samarbeta med.  

Tack Kerstin, hoppas att många fler kan få dra nytta av smak63.com, kunskapsnav för måltidsturism längs 63:e breddgraden.

Bakgården i Revsund

På Bakgården i Revsund lagas det mat på beställning till konferenser, fester, bröllop och minnesstunder. Här bakas det även surdegsbröd, bullar och knäcke i Bageriet och bryggs öl av olika slag i Bryggeriet. Det finns också en lokal med utsikt över Revsundssjön som hyrs ut till fester och konferenser.
Bakgården har håller kurser i i surdegsbakning, matlagning och ölbryggning samt ölprovningar. Besökare kan övernatta på gårdens bed & breakfast.

 

www.bakgården.se

Fler artiklar taggade med #Röster från smak63