Börja här!

Förstå nyttan med utbildningarna.

Skapa din upplevelse

Den här guiden ger dig möjlighet att steg för steg skapa unika, lönsamma och hållbara måltidsupplevelser baserade på smaker och traditioner i ditt område. Målet med guiden är att du ska gå från idé till en plan för den måltidsupplevelse som du vill skapa. Börja med att ta avstamp i idén och upplevelsen du vill skapa, välj din bästa målgrupp, designa upplevelsen och krydda med ett gott värdskap.

Förstärk upplevelsen genom design

Använd nu verktygen för att förstärka din upplevelse genom att designa den noggrant från start till mål. Låt din idé genomsyra allt som måltidsresenären upplever, genom att få vara en del av platsen, lära sig om den och vara delaktig och på sätt skapa oförglömliga minnen.

Välj det verktyg du vill utforska

Innan du börjar

Genom att gå från en måltid och att servera mat eller dryck till att erbjuda en upplevelse med smak av platsen, ökar resenärens betalningsvilja och din lönsamhet. Du tjänar på att förstärka din upplevelse med kulturarv, mat-dryckesarv, historia och unika smaker. Guiden består av fyra steg som hjälper dig att bygga din måltidsupplevelse och fyra verktyg för att förstärka denna. Du kan ta avstamp i en upplevelse du redan har, eller utveckla en ny upplevelse från grunden. Utbildningen hjälper dig att designa och förstärka din upplevelse med mat-och kulturarv, historia och unika smaker

Det tar bara några minuter i taget

Varje del tar bara några minuter och vägleder dig från start till mål. Du får kunskap om och stöd i att ta fram en idé, hitta rätt målgrupp, designa upplevelsen och stärka ditt värdskap. Slutligen ges du möjlighet att förstärka upplevelsen med hjälp av verktygen dramaturgi, storytelling, upplevelserummet och delaktighet och lärande .

Du både lär och gör

Målet med guiden är att du ska ta fram en plan för den måltidsupplevelse som du vill skapa. Längs vägen får du insikter om din verksamhet, ny kunskap, inspiration från andra företag och konkreta verktyg att jobba vidare med. Börja varje steg med att ladda ner PDF- filen med frågor, som är ditt arbetsverktyg och tar dig mot din måltidsupplevelse.  Använd gärna underlaget för att inkludera alla anställda i utvecklingen och som ett underlag för att utbilda.

Fakta

7-12%

…per år beräknas måltidsturismen öka.

7-12%

54 miljarder kronor

…väntas utländska besökare spendera på mat och dryck i Sverige 2020.

54 miljarder kronor

50%

…av reskassan – så mycket lägger matturister på mat och dryck.

50%