Om Smak63

Tänker du ibland på att människor resor runt jorden för att komma hit, till Smak63? De vill smaka på våra råvaror, uppleva våra traditioner och känna vårt klimat.

De unika smakupplevelser som området från Västernorrland via Jämtland till Nord Trøndelag erbjuder gör att matturism är den turism som växer mest här. Och väntas fortsätta öka mellan sju och tolv procent per år!

Oavsett om du definierar dig som en kreativ smakkreatör, driven kallskänka, caféägare eller kanske framtidens matproducent är du med och utvecklar den här delen av Norden – bevarar den lokala kulturen och stärker regionen.

Med Smak63 vill vi skapa nya vägar för att dela erfarenheter, insikter och inspiration. Lära av varandra. Öka upplevelserna och höja kvaliteten – både i den egna verksamheten och i regionen. Den här platsen är ett första steg. Tillsammans når vi längre.

Vill du vara med?

TEAMET SMAK63

 

Kontakt Jämtland/Härjedalen

Malin Andersson

malin.andersson@torsta.se

 

Kontakt Västernorrland

Jenny Edvinsson

jenny@leaderhogakusten.se

070-647 1480

 

Kontakt Trøndelag

Gunn Bratberg

gunbr@trondelagfylke.no

 

SMAK63 organiseras av: Interreg- projektet ”Mat och Dryck längs Nordens Gröna Bälte”.

 

———————

Allt material på sidan är fritt tillgängligt att titta på, länka till och sprida till andra som är intresserade av att lära sig mer om mat och dryck längs Nordens gröna bälte. Det finns inga bakomliggande kommersiella intressen.

Om du återanvänder materialet i egen undervisning eller på annat sätt är du juridiskt skyldig att uppge källa (enligt nedan) enligt lagen om upphovsrätt, inklusive en länk till denna sida. Det är inte tillåtet att modifiera/redigera materialet och det är inte tillåtet att på något sätt använda materialet för kommersiellt bruk.