Smakkarta med 63 tips på autentiska upplevelser

I skrivande stund trycks den aktuella upplagan med 63 smakupplevelser som finns att upptäcka mellan kust till kust, från Trøndelag över Jämtland Härjedalen till Höga Kusten i Västernorrland.

24 jun 2021 # Lokalsignaturer
Smakkartan ger tips och inspiration för mat- och dryckesupplevelser längs 63:e breddgraden.
63 tips på autentiska smakupplevelser
Hemestertrenden fortsätter även denna sommar och utbud på spännande upplevelser saknas inte i närområdet. Många har fått upp ögonen för härproducerat och intresset för lokalkonsumtion fortsätter växa. Interreg-projektet Mat och Dryck längs Nordens gröna bälte har inför sommaren 2020 utvecklat en smakkarta med inspiration för gastronomiska upplevelser längs den 63:e breddgraden. I skrivande stund trycks den aktuella upplagan med 63 smakupplevelser som finns att upptäcka mellan kust till kust, från Trøndelag över Jämtland Härjedalen till Höga Kusten i Västernorrland.
Den nytryckta smakkartan kommer att finnas på de flesta lokala turistorganisationer längs 63:e breddgraden. Ännu fler tips för mat- och dryckesupplevelser som är kopplat till den unika terroiren längs Nordens gröna bälten finns i den digitala versionen.
Varför Smakkarta?

Initialt var kartan planerad i digital form och tänkt som inspirations- och informationskälla för företagare som jobbar med måltidsturism. Med covid-19 har prioriteringarna förändrats och tillsammans med företagare har det diskuterats vad som hjälper mest just nu.

 

Gästerna vill alltmer lära sig om matens ursprung och är nyfikna på råvarorna och människorna bakom produkterna. Då var idén att utveckla en smakkarta kläckt och tillsammans med turistorganisationer har vi valt 63 företag som inspiration för smakupplevelser. Kartan ger tips och information kring autentiska platser och den unika terroiren längs 63:e breddgraden. Självklart finns det många fler platser, kartar ger en försmak och ska gynna smakupplevelser i närområdet.

Fler artiklar taggade med #Lokalsignaturer