Du har säkerligen träffat dem någon gång – människorna som gjorde hela måltidsupplevelsen, hotellbesöket eller resan till något speciellt. De som med sin erfarenhet, kunskap och förståelse såg till att din upplevelse var lite eller kanske mycket bättre än du hade förväntat dig. Det är dessa människor som kallas "de goda värdarna". Ett gott värdskap kan förgylla en hel upplevelse.

Det goda värdskapet i 4 steg

Till din hjälp har du ett praktiskt verktyg. Ladda ned det nu eller efter att du gått igenom stegen.

Ladda ned PDF

Din attityd

Värdskap handlar i grund och botten om attityd, både till sig själv och till omvärlden. En öppen, inkluderande och generös attityd till dem du möter och det som händer runt dig bidrar till bättre och mer minnesvärda upplevelser. En sympatisk och omtänksam människa är ofta en bättre värd. Värdskap är att se till att alla har det bra. Det är viktigt att ta fram det medmänskliga i oss, att vara nyfiken på andra och deras behov och att mötas som medmänniskor. men är det något vi kan ha ett medvetet förhållningssätt till? Värdskap är en levande fråga som kräver övning.

1.

Var förberedd

En viktig förutsättning för att vara en bra värd är att du och dina kollegor är väl förberedda. Du måste ha kunskap om vad du ska producera, leverera, servera, sälja och förmedla. De som är väl förberedda kommer att leverera en bättre upplevelse och du kan fokusera på ett bra värdskap. Förbered därför dig genom att undersöka kundens behov, planera upplevelsen i detalj och se till att ha allt iordningställt när gästen kommer.

2.

Skapa tillit

Ett bra värdskap är kopplad till mänskliga relationer och interaktioner. God gästfrihet ger upplevelser mänskliga snarare än mekaniska. Det finns många sätt att bygga förtroende på, och ett av de viktigaste verktygen är att förstå din egen målgrupp och gäst. Du har redan arbetat med olika personas. Använd detta i ditt jobb med att skräddarsy ett bra värdskap för dina gäster.

3.

Var flexibel

Ett bra värdskap handlar om att vara förberedd, men likväl om att framstå som flexibel och lösningsorienterad. Som kund är det frustrerande att bli mött med en inställning av att det är svårt att lösa en utmaning som uppstått eller uppfylla en förfrågan. Flexibilitet kan vara ett av dina viktigaste verktyg. De företag som är bäst värdar är de som är extra lösningsorienterade och flexibla, där gästen får en känsla av att vara välkommen och bli speciellt bemött.

4.

Verktyg, exempel och vidareläsning

Verktyg

Här kan du ladda ner ett praktiskt verktyg för er att ta dig vidare i verksamheten, och lite inspiration och tips på vidareläsning för att utvecklas inom detta område.

Ladda ned pdf

Bra jobbat! Du har nu gått igenom hela utbildningen.

Passa på att utforska fler fördjupningskurser för att stärka era besökares helhetsupplevelse!

Välj det verktyg du vill utforska